Shop

Curacao86

Felhasználó

Adatlap

Utolsó hozzászólások

A Hologram for the King
Film - 2016. szeptember 14., 19:44
Első ránéésre rögtön a Julia Roberts főszereplésével készült "Ízek, Imák, Szerelmek" c. jó hosszú regényből késüült hasonlóan unalmas film jutott eszembe. Az előzetes nem mutat semmi extrát, a végére már oda sem figyeltem. Pár héttel később ismét belenéztem. Akkor tűnt fel, hogy Tom Tykwer írta és rendezte (egy népszerű könyv alapján)! Itt van még Tom Hanks, nos nem kellett tovább győzködni. - Ezúttal nem bántam meg a film megtekintését, ellentétben Julia Roberts féle nyáladzós dráma szerűséggel.

Szépen látjuk, apránként részletekben a főszereplő életének fontosabb állomásait, visszaemlékezik korábbi sikereire, de többnyire hibáira és bukásaira. A múltjától és problémáitól kísérve egy ismeretlen országba, végtelen számú lehetőséggel találja magát szemben, ahol mind fizikai és szellemi szinten egyaránt szükséges újjáépíteni önmagát. Ezt bár kissé kényszerűségből a körülmények áldozataként teszi, de ennek ellenére is rámosolyog a szerencse.

Akár azt is lehetne mondani erre a valóban lassú tempójú filmre, hogy unalmas, de valamiért minden sarkon újabb meglepetéssel és lehetőséggel találkozunk helyi kisebb-nagyobb segítők vagy hátráltató személyek kapcsán, akár csak bárki a való életben. Így észrevétlenül, de folyton leckéket kapunk, útmutatást, hogy alapvetően érdemes mindig az élet pozitív oldalát nézni.

Tom Hanks ezúttal is remekel, és Tom Tykwer nem csak író-rendező minőségében van jelen, hanem részben ő felel a film zenéjéért is. Így biztosak lehetünk abban, hogy a fülbemászó dallamok észrevétlenül és tökéletesen ráhangolnak a filmre az első képkockától a stáblista legvégéig. - Nem állítom, hogy feltétlenül többször nézős ez a happy end-el záródó film, de akár csak a lassan hömpölygő élet, a legvégére ez is meghozza a hatását. Elégedetten, talán kissé feltöltődve, élet telibben tekinthetünk az előttünk álló ismeretlen jövőbe, ahol továbbra sem feltétlenül a cél, hanem a megtett út számít.
Imperium
Film - 2016. szeptember 11., 22:43
Erőteljes, feszültséggel teli, izgalmas thriller, ami nem hagy nyugodni, a legvégéig magasan tartja a vérnyomást.

Daniel Radcliffe első ránézésre talán nehezen képzelhető el fasiszták közé beépülő kőkemény FBI ügynök karakterébe, de megállja a helyét. Néha még a kollégái is ugratják, akár csak gyerekkori nemezisei, de felettes ügynöke (Toni Collette) ennél többet lát benne, ahogy az idő előrehaladtával a néző is.

Az, hogy valós, megtörtént események alapján készült mozit látunk, Radcliffe hátborzongatóan élethű alakításán kívül csak fokozza az izgalmat. Ezen felül csak hab a tortán, hogy kissé félelmetes egyesek mennyire komolyan gondolják a hasonló szélsőséges nézeteket.

A figyelemfelkeltő, megosztó és talán kissé szélsőséges, de valamilyen szinte aktuálpolitikára visszavezethető téma mellett van egy fontosabb tényezője a filmnek - a főszereplő. Szerintem Daniel Radcliffe képes volt levetni a talárját és túlnőtt a kisgyermek varázsló szerepén, megállja a helyét egész estés mozikban, megéri miatta filmeket nézni, képes tartalmasan, és érdekfeszítően kitölteni azt a 1.5-2 órát, amit a néző megtisztel a figyelmével.
A függetlenség napja
Film - 2016. július 2., 18:58
Ez egyszerűen látványfilm, sablon sztorival, semmi több. Csak 20 éve még nagy szám volt ilyen effektes film, idegen lényes, titkos bázisos, Földet megtámadós dologgal! - Amúgy meg Will Smith kurvára nem főszereplő. Egy kis senki, a végén segédkezik pilótaként, ennyi! Még volt pofája 50 millát kérni a folytatásért, amikor lényegében "mellékszereplő" volt az első részben? Az anyukáját a kapzsi kukinak! - Feltételezem, hogy az "ID2" is hasonló!

Elképesztő, hogy a nép mennyi szennyet bekajál már évtizedek óta. Még a Mátrix 2-3-mat szidják, mikor régebb óta gyárt Hollywood fost, mint hinnénk!  

A filmet kb. 1 óra 25-30- percig "néztem" háttértevékenységként, aztán belepörgettem, a lényegesnek tűnő résznél megállítottam. Szerencsére jó pillanatban, a lényeget láttam, a stáblista kihagyva! :/ Időpocsékolás ez a gagyi vacak! :(
Rosszbarátok
Film - 2016. május 23., 12:23
Rendkívül fordulatos, pörgős, izgalmas és sokszor könnyesre lehet röhögni magad ebben a fergeteges vígjátékban. Őrültebbnél őrültebb és elképzelhetetlenebb helyzetek furcsábbnál furcsább karakterekkel! Látszólag hasonló és összetartó, de mégis teljesen különböző főszereplők totál felforgatják és végleg megváltoztatják egymás életét. Aki kicsit is kedveli a szokatlan, de mégis vicces, izgalmas vígjátékokat annak feltétlenül kötelező, ha a színészek nevei nem lettek volna elég, hogy meggyőzzenek! :)
A beavatott-sorozat: A hűséges
Film - 2016. március 12., 23:20
Én nem olvastam a Divergent könyveket. Viszont a Divergent 1-2. után a 3-dik első fele nekem nagyon tetszett. Tényleg baromi látványos lett, 2D változatban is!! :)

A színészi alakításokat nagyon nem minősíteném, mert viselkedés kutató és casting director sem vagyok. De azért Naomi Watts remek, jó választás volt még Jeff Daniels is, viszont a mellékszereplők jelentéktelenek, bár ez nem von le a film értékéből (Naomi kapcsán Julianne Moore, vagyis az általa alakított Alma Coin karakter ug jutott eszembe a Hunger Games szériából.) Szerintem ugyanazt kaptuk minden színésztől, karaktertől, amit eddig, csak picit többet. Bár a sztori volt a lényeg, amihez sokat adott hozzá a látványvilág

Valóban, jó lett a lezárás, teljes egészében megállja a helyét önálló filmként is, hiába az utolsó könyv első feléről van szó. Talán ezért is van az, hogy nem 1-2. részekként, hanem külön "alcím" elnevezéssel mutatták be.

Nagyjából számítani lehet a végkifejletre, de annak, aki nem olvasta a könyveket, mint én talán még így is fog meglepetést okozni. Nálam simán 8/10, mint mindig műfaji kereteken belül.

Zárásként annyit, hogy ha nem rontják el a befejező részt (Part 2), akkor nálam megelőzi "Az éhezők viadala (The Hunger Games)" befejezését. Lehet a következő egy évben el kellene olvasni a könyveket! :)
Mentőexpedíció
Film - 2016. március 11., 23:55
A könyv tele tudományos bakikkal, és összességében gyenge, a film még ennél is gyengébb! Matt Damon kegyetlenül lapos és erőltetett poénjai a színvonal mélypontja és baromira nem érdemel meg semmilyen jelölést vagy díjat! :/ :( - Az Everest fényévekkel jobb volt és szinte sehol nem kapott elismerést, míg ezt a vackot díjazták. Semmi dráma, csak szánalmas erőltetett humor, némi effekttel és unalmas sztorival, és lapos mellékszereplőkkel! :/ De hát Hollywood-ban csak a pénz számít és az eladható "arcok"! :/
Steve Jobs
Film - 2016. március 11., 2:47
A világ legönzőbb, legegoistább, kontroll mániás magát Istennek képzelő embere Steve Jobs. Sajnos a valódi dráma csak morzsákban, ha úgy tetszik, bitekben és nem pedig terrabyte-okban mérve van jelen a filmben. A kiabálás és az erőltettség még nem jelenti azt, hogy egy bizonyos nézőpontból, adott technikával bemutatott jelenet, ugyanazt ismételve 2 órán át, drámai és értékelhető filmet fog eredményezni. Főleg, ha mellékszereplőkkel (pl. Jeff Daniels vagy @Seth Rogen) újrajátsszák, mert Kate és Michael halálra untatna. Mindeközben várhatunk az új termék bemutatójára, ami csak egy illúzió, jól marketingelt, ügyesen becsomagolt valami, akár csak maga a film.

Az apróbb, értékelhető drámai szösszenetek jobban el voltak rejtve, mint amennyi jelentéktelen, felesleges apró, mégis valamit számító mozzanatot kaptunk, hiába lett (félig-meddig) megmagyarázva. Sajnos csalódás volt a film, leginkább Michael Fassbender és Kate Winslet részéről. De hiába próbált Danny Boyle összerakni egy jó drámát, új nézőpontból bemutatván az Y generáció által istenített (és Istennek képzelő) személyét, nem sikerült!

Ez az alkotás mínusz pont mindenkinek, aki csak részt vett benne! Nagyjából olyan, mint a Microsoft részéről a Vista nevezetű operációs rendszerük!
Sérülés
Film - 2016. március 10., 23:06
Rendkívül elgondolkodtató, néha megrázó, olykor megható film. Will Smith nagyon képes hatni az emberre, ahogy a hit és tudomány együttes erejét próbálja közvetíteni az üzlettel és politikával szemben. Ez egy olyan alkotás és alakítás, amire emlékezni kell, és fogunk akkor is, ha súlyos fejsérülést szenvedünk!

Minden bizonnyal Willard Christopher Smith Jr. legerősebb alakítása és legjobb formája, amit legutőbb csak "A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness)" c. filmben kaptunk.
Egy rém modern család
Sorozat - 2016. február 6., 23:19
Modern Family (Modern család) - Tegnap éjszaka fejeztem be a 6-dik évadot! Imádom! :) Vicces, szórakoztató, sokszínű, valóban szórakoztató kikapcsolódás az egész családnak! Azt nem mondanám, hogy eredeti, mert újat nem mond, viszont tényleg minden benne van, ami kell a tökéletes sorozathoz. A lehető legsokoldalúbb bemutatása az emberi természetnek a legfontosabb dolgon, a családon keresztül!

Remélem, hogy hamarosan a 7-dik évad is látható lesz itthon tv-ben! :) Számomra egyedül talán Phil (karaktere) tenyérbemászó, és fájóan idegesítő (néha), de ettől függetlenül nagyon kedvelem a sorozatot! :) - A kedvencek sorrendben: Mitchell, Cameron, Gloria, Lily, Haley, Manny, Luke, Jay, Alex, Claire, Phil valamint Dylan, Sal, Andy, Pepper, Charlie bingham, Javier Delgado, Gil Thorpe

https://www.facebook.com/ModernFamily/
Nagyfater elszabadul
Film - 2016. február 2., 19:17
Nagyon gyenge film, tele szánalmasan erőltetett helyzetekkel, poénokkal. Sajnos Robert De Niro egy ripacs lett és lesüllyedt Zac Efron illetve a vígjáték típusú filmek legaljának szintjére. Az "alap sztori" egy normális 20 vagy 45 perces sorozat epizódban is összefoglalható lett volna. Számomra időpocsékolás volt a film megtekintése!

Nem kell pszichológusi diploma, hogy megfejtsük a film üzenetét, és talán valósághűen mutatja be az agyatlan amcsi egyetemisták féktelen bulizását, de ettől eltekintve úgy is meg lehetett volna írni a forgatókönyvet, hogy senkiből, főleg Hollywood egyik legjobbjából ne legyen bal...kuki!   Sajnos Robert De Niro erőltetett játéka rettenetesen lehúzta a filmet és csak rontott az egész színvonalán.
Nem szerepel egyetlen sorozat sem a listán...