Shop
HírekPremier filmekBox Office - MagyarországToplista

Film kategória

Filmszatíra

A gonosz érintése (1958)
Touch of Evil

"A gonosz érintésében Orson Welles nagyszabásúan hivalgó ripacs-gazfickó bőrébe bújik, aki csak azon bukik le korrupt és gyilkos rendőrfőnökként, hogy mint valami bűnbe vénült és amorálissá hízott Raszkolnyikov, szégyentelen vallomáskényszere támad: képtelen magába fojtani gonoszságát, unja állandó bűndiadalait és büntetlenségét. Kelet-európai vagy Szicíliába visszahomályló régmúltak rémlenek fel e nyomozások során. Egyszer lenyalt hajú maffiózó, máskor amszterdami bolha-idomár, valamint Varsóból szalasztott obskurus cirkuszi bűvész nyújthat gaz mosollyal arcpirító felvilágosítást... Lázálom? Amerikában ez inkább hótreál félelemként bujkálhatott sokakban, afféle elfojtandó, kimoshatatlan és tagadott piszokfolt. A tömegnéző tudatalatti félelme az Óvilágban felejtett élete miatt." (Bikácsy Gergely: A bűn Ikaruszai. Filmvilág, 1997. február)
Adatlap »
0 hozzászólás
A gonosz érintése

Élni akarok! (1958)
I Want to Live!

Susan Hayward a legjobb színésznőnek járó Oscar- díjas alakítását láthatjuk ebben a filmben, amelyben a nyughatatlan lánynak egyszer csak a halálbüntetés rémével kell szembenéznie, egy olyan gyilkosságért, amelyet el sem követett.
Adatlap »
0 hozzászólás

Felvonó a vérpadra (1958)
Lift to the Scaffold

"Felvonó a sikerhez" - írta a korabeli francia sajtó erről a Delluc-díjjal jutalmazott elsőfilmről, melynek "új hullámos" rendezője ismerte fel Jeanne Moreau valódi egyéniségét. Modern hangvételű, brilliánsan felépített krimibe - egy "tökéletes bűntény" meghiúsulásának fordulatos történetébe - ágyazva mutat be egy nyomasztóan kiszámíthatatlan világot, ahol a szerelem az egyetlen kapaszkodó. Ezért öleti meg férjét a szeretőjével a gazdag polgárasszony, akinek szenvedélyét úgy jeleníti meg Moreau, hogy a film során egyszer sem találkozik szerelmével.
Adatlap »
0 hozzászólás

A siker édes illata (1957)
Sweet Smell of Success

J.J.Hunsecker a Globe pletykarovatának vezetője. Szereti dróton rángatni az embereket és szeret visszaélni a hatalmával. Semmi más nem érdekli, csak a siker és a saját karrierje. Susan, a húga szerelmes Steve Dallasba, egy fiatal jazzgitárosba. Hunsecker mindent elkövet, hogy a románcot tönkretegye. A piszkos tervben segítőtársa Sidney Falco, a sima modorú és gátlástalan riporter, aki abból él, hogy a "klienseit" kiteszi az újságba, nevezetesen Hunsecker pletykarovatába. Falco és Hunsecker a sajtót használják fel, hogy bemocskolják Dallast. Csak egy dolgot hagynak ki a számításból: nem igaz, hogy minden és mindenki megvásárolható. Chico Hamilton fekete zenéje festi alá a filmet
Adatlap »
0 hozzászólás

A tévedés áldozata (1956)
The Wrong Man

Amikor Manny Balestrero, a híres New York-i Stork Club zenésze hajnalban hazaérkezik a munkából, a feleségét ébren találja. Rose-t fogfájás gyötri, és az aggodalom, hogy miből fizetik majd ki a fogorvost. Manny másnap elmegy a biztosítóhoz, hogy kölcsönt kérjen. Ám ott a várt segítség helyett a rendőrséget hívják, mert Mannyben vélik felismerni azt a férfit, aki többször is fegyveres rablótámadást intézett a cég ellen. Mannyt azonnal letartóztatják. A férfi képtelen bebizonyítani ártatlanságát, mert mindazok, akik alibit tudnának neki biztosítani, rejtélyes módon, szinte nyomtalanul eltűnnek. Hiába az ügyvédi segítség, Manny egyre képtelenebb helyzetbe kerül. A tárgyalást elhalasztják, Rose pedig egyre mélyebb depresszióba süllyed. Időközben rendőrkézre kerül egy Mannyhez megszólalásig hasonló férfi, akit tetten értek fegyveres rablás során.
Adatlap »
0 hozzászólás

Amíg a város alszik (1956)
While the City Sleeps

Egy fiatal nő brutális meggyilkolásának híre sokkolja New York lakosait. Edward Mobley, a sikeres, törtető riporter szenzációt lát a hírben, és nem riad vissza semmitől annak érdekében, hogy személyén keresztül sikerüljön elfogni a gyilkost, aki időközben újabb áldozatokat szed. Egy műsorban egyenesen hozzá intézi beszédét, és állandóan újdonsült gyönyörű jegyesével mutatkozik, hogy ezzel csapdát állítson a támadónak. A zseniálisnak tűnő terv azonban életveszélybe sodorja szerelmét.
Adatlap »
0 hozzászólás

Annál súlyosabb a bukásuk... (1956)
The Harder They Fall

Nick Benko, a kéteshírű sportmenedzser megbízza Eddie Willist, a munkanélküli újságírót, hogy csináljon bajnokot a legyőzhetetlennek látszó, ám az ökölvíváshoz mitsem értő Toro Morenóból. Egyik megrendezett bokszmeccs követi a másikat, míg végül Toro Moreno maga is elhiszi, hogy legyőzhetetlen. Ám egyszer csak találkozik egy igazi bajnokkal, Buddy Brannennel, és egy csapásra oda frissen szerzett nimbusza. Eddie Willis, aki tisztában van azzal, hogy Benko csak Moreno pénzére utazik, úgy érzi, hogy ez már neki is sok, leül az írógépéhez és megírja tárgyszerű beszámolóját a sportcsalásokról.
Adatlap »
0 hozzászólás

Gyilkosság (1956)
The Killing

Johnny Clay éppen most lépett ki a a börtön kapuján, máris egy kétmillió dolláros rablást tervez. A célpont egy lóversenypálya kasszája. Társainak, a pénztárosnak, egy csaposnak, egy leégett zsarunak és egy volt alkoholistának, jó okuk van arra, hogy a pénz reményében nagy kockázatot vállaljanak. A percre pontosan kidolgozott terv végrehajtása sikerrel jár, a pénztáros felesége azonban elárulta Val Cannonnak, gengszter barátjának a tervet....
Adatlap »
0 hozzászólás

Kétségtelenül indokolt (1956)
Beyond a Reasonable Doubt

Egy sikeres fiatal újságíró anyagot keres második regényéhez, ezért elfogadja leendő apósa javaslatát, aki egy nagy napilap főszerkesztőjeként elszántan küzd a halálbüntetés ellen és álláspontja helyességét egy kockázatos kísérlettel szeretné bizonyítani. A terv lényege, hogy egy felderítetlen gyilkossági ügyben egy önként jelentkező ártatlan embert közvetett bizonyítékok által elítéltetnek a bíróságon, majd az ítélethirdetés után nagy sajtónyilvánosság előtt leleplezik magukat, bebizonyítva ezzel, hogy akár ártatlanul is kivégezhető egy ember. Az újságíró számára szinte azonnal remek alkalom kínálkozik, amikor egy kegyetlenül meggyilkolt táncoslány tetemére bukkannak egy vízmosásban: hősünket a szerkesztővel közösen kreált hamis bizonyítékok alapján halálra ítélik, ám a nagy leleplezésre igyekvő apósjelöltet útközben halálos baleset éri, amelyben az ártatlanság tárgyi bizonyítékai is megsemmisülnek.
Adatlap »
0 hozzászólás

A félelem órái (1955)
The Desperate Hours

"...menekülő gengszterek megszállnak egy helyet, átmeneti menedéket keresve (itt egy polgári otthont) és terrorizálják az ottlévőket. A gengszterek várnak valamire (itt egy nőre, aki pénzt hoz), s az a tervük, hogy amint megérkezik, indulnak tovább. Bogart ismét, ezúttal utoljára gengszterszerepben jelenik meg, Glenn Griffinnek kölcsönözve idősödő, fáradt, megkeseredett és intelligens arcát, semmit sem veszítve korábbi gengszteralakításainak vadságából, dinamizmusából..." (Balogh Gyöngyi)
Adatlap »
0 hozzászólás

Facebook

Kövess bennünket!

Kategóriák

film

Tv műsor

Aktuális és a következő műsor

15:40 Ana három arca
16:50 Fatmagül
16:00 Celeb vagyok, ments ki innen!
17:25 Story Extra
15:10 Ferenc pápa - Buenos Airestől a Vatikánig
16:55 Katwe királynője
15:30 CSI: New York-i helyszínelők
16:25 CSI: New York-i helyszínelők

Box office

Mozis bevételi adatok

2
A dzsungel könyve
236 183 198,- Ft
3
Hurok
20 414 507,- Ft

Friss galéria

Jelenetfotók, díszbemutatók