Shop
HírekPremier filmekBox Office - MagyarországToplista

Producer

tracey scoffield

Muhammad Ali a Legfelsőbb Bíróság ellen (2013)
Muhammad Ali's Greatest Fight

Muhammad Ali minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyú bokszolója, aki a ringen kívül is kemény harcra kényszerült. A pályafutása csúcsán állt, amikor megkapta a behívóparancsát a vietnami háborúba. A bokszoló azonban vallási és lelkiismereti alapon megtagadta a katonai szolgálatot. Az ügye bíróság elé került, és hosszú jogi csata vette kezdetét, amely miután megjárta az amerikai igazságszolgáltatás minden fórumát, a Legfelsőbb Bíróság elé kerül. Kilenc bírónak kell közös nevezőre jutnia, hogy kimondják a végső szót.
Adatlap »
0 hozzászólás
Muhammad Ali a Legfelsőbb Bíróság ellen

Churchill háborúja (2009)
Into the Storm

A náci Németország legyőzése után választásokat tartanak Angliában. A szavazatok összesítése azonban egy hétnél is tovább tart. A hivatalban lévő miniszterelnök, Winston Churchill Franciaországba utazik pihenni a családjával. Pihenésről persze szó sincs. A feleségével és a lányával feszülten várja az eredménnyel kapcsolatos információkat. Miközben Churchill a politikai pályafutását, a sorsát eldöntő hírekre vár, megelevenedik a múlt. A vészterhes időszak, amikor ő irányította körülzárt országának védelmét. Igazi nemzeti hős volt, aki nem engedte, hogy a brit oroszlánt térdre kényszerítsék.
Adatlap »
0 hozzászólás

Glastonbury (2006)
Glastonbury

Glastonbury csendes kisváros Somerset szívében, misztikus, legendás hely - akárcsak a róla elnevezett zenei fesztivál, amelyet 1970 óta szinte minden évben megrendeznek. Harminc évvel ezelőtt, amikor egy Michael Evans nevű fiatal gazda összehozta az első, akkor még Plimpton Fesztivál nevű koncertsorozatot, mindössze 1500 nézője volt: egy nyári hétvégére ide gyűlt az ország számos amatőr együttese és a világ legnagyobb folkénekesei, hogy megmutassák tudásukat a közönségnek - a mindössze egyfontos belépőjegy ellenében. A következő esztendőben már 12 500 rajongó kereste fel Somersetet, hogy meghallgassák Joan Baezt és David Bowie-t.
Adatlap »
0 hozzászólás

Bikatöke (2005)
A Cock and Bull Story

Tristram Shandy életének sajátos krónikája, két idősíkban, a tizennyolcadik században és napjainkban, egy filmforgatás köntösébe bújtatva. Tristram filmi születésének pillanatában drámai esemény történik, a rendezőasszisztens véget vet a forgatási napnak. Megérkezik a főszereplő felesége a kisbabájukkal, nyomában egy botrányt szimatoló újságíróval. A színészt az ügynöke forgatókönyvekkel üldözi, miközben a film támogatói az anyagiak megvonásával fenyegetőznek. Kaotikus este bontakozik ki a díszletek között.
Adatlap »
0 hozzászólás

The Mighty Celt (2005)
The Mighty Celt


Adatlap »
0 hozzászólás

Csúcs (2004)
Topspot

Tracey Emin első játékfilmje, amely találóan egy tinidiszkóról kapva a címét, új fejezetet nyit a művész autobiografikus életművében. Emin Margate-ben töltött gyermekkorának tapasztalatait felhasználva készítette el a filmet, amely hat tizenévest mutat be - Francest, Helent, Katie-t, Kierit, Laurát és Lizzie-t. A lányok történetei a tinédzserlét megannyi örömét, gondját-baját mutatják be, és akár saját emlékeinkkel is egybecsenghetnek. A lírai hangvételű filmben Emin DV-vel vett jeleneteket és gyönyörű Super 8-as felvételeket kever. Akárcsak Emin többi munkája, ez a film is szatirikus és melankolikus ízeket vegyít egymással.
Adatlap »
0 hozzászólás

Anya és a szerelem (2003)
The Mother

May egy Anglia északi részén élő átlagos nagymama. A férjével útra kelnek, hogy meglátogassák a fővárosban élő gyermekeiket. Miután a férje meghal a családi látogatáson, May ott marad a gyermekeinél, és visszahúzódik a fiatalok elfoglalt, zajos élete mögé. Ottragadva egy ismeretlen városban, távol az otthonától, May attól tart, hogy ő is egy lett azok közül a láthatatlan idős nők közül, akiknek az élete többé kevésbé már a végéhez ért. Persze csak addig a pillanatig, amíg szenvedélyes viszony nem alakul ki közte és egy tőle évtizedekkel fiatalabb férfi között, aki történetesen a fia házát újítja fel, és a lányával jár együtt.
Adatlap »
0 hozzászólás
Anya és a szerelem

Édes álmok (2003)
Skagerrak

Költői vígjáték két, a húszas éveik végen járó lányról, Sophie-ról és barátnőjéről Marie-ről. Mivel mindketten belefáradnak a céltalan életbe, Észak-Skóciában telepednek le. Egy átmulatott éjszaka után azonban ráébrednek, hogy pénzük hamarosan elfogy, de amikor összeakadnak egy gazdag, ám mindeddig örökös nélküli gróffal, az élelmes Sophie azonnal felismeri a nagy lehetőséget: ráveszi barátnőjét, hogy jó pénzért vállalja a béranyaságot. Az üzlet megköttetik, Marie-ből hirtelen várandós kismama lesz. Ám a boldog végkifejlet még várat magára... Miután Sophie-nak nyoma vész, Marie terebélyesedő pocakkal és növekvő kétségbeeséssel elhatározza, hogy megszakítja terhességet. De a gyerek mindenáron meg akar születni, így Marie-nak nincs más választása, mint felkeresni barátnője egykori, Glasgow-ban élő szeretőjét - az egyetlen embert, akitől segítséget remélhet. A teljesen kilátástalan helyzetben a boldogság onnan érkezik, ahonnan Marie a legkevésbé várná.
Adatlap »
0 hozzászólás

Sylvia (2003)
Sylvia

Tehetséges, ám zaklatott lelkivilágú költő Sylvia Plath. Férje és költőtársa, Ted árnyékában Sylvia képtelen rátalálni a saját "hangjára", ráadásul férje hűtlensége tovább rombolja önbizalmát. A fiatalasszony depresszióssá, egyre bizonytalanabbá válik. Amikor útjaik végre elválnak, iszonyatos teher esik le Sylvia válláról. Képes lesz fölemelkedni a lélek sötét bugyraiból, megtalálni önmagát. Ekkor írja perzselően briliáns költeményeit, amelyek meghozzák számára a várva várt sikert.
Adatlap »
0 hozzászólás
Sylvia

Churchill - A brit oroszlán (2002)
The Gathering Storm

Ebben, a romantikus elemeket sem nélkülöző filmben bepillantást nyerhetünk a XX. század egyik legnagyobb brit politikusa, Winston Churchill házasságába. A nagyformátumú politikus életének egy kiváltképp zűrös, noha kevésbé ismert időszakát láthatjuk a képernyőn. A második világháború kezdete előtt egy évvel Churchill a brit politika peremére sodródott. Pusztába kiáltott szó volt minden figyelmeztető beszéde a világot fenyegető nácik ellen. Feleségével Clementinnel együtt ebben az időben a depresszióval és a fizetésképtelenség szellemével is szembe kellett nézniük, hogy aztán ismét megerősödött politikusként és hősként emelkedjék naggyá.
Adatlap »
0 hozzászólás

Facebook

Kövess bennünket!

Kategóriák

film

Tv műsor

Aktuális és a következő műsor

Box office

Mozis bevételi adatok

2
A dzsungel könyve
236 183 198,- Ft
3
Hurok
20 414 507,- Ft

Friss galéria

Jelenetfotók, díszbemutatók